Werkbezoek Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

geplaatst in: 2012, Algemeen | 0

Op zaterdagavond 30 juni is een groot aantal raadsleden, waaronder de voltallige fractie van PE,  wezen stappen in Ermelo. Dit op uitnodiging van Josien van Bommel, projectleider van het programma Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan.
De avond begon in Toppers waar de projectgroep voorgesteld werd en uitleg gegeven werd over het hoe en waarom van dit project. De politie, horeca, gemeente, bewoners en het uitgaanspubliek werken samen om de veiligheid op straat te vergroten en de overlast te verminderen. Zo wordt er o.a. een besloten, beveiligde website opgezet waarop personen komen te staan met een collectief horecaverbod.
Hierna werden de raadsleden in vier groepjes ingedeeld en onder leiding van één van de deelnemers van de projectgroep meegenomen op een tocht langs de deelnemende horecabedrijven. Daar vertelden de horecaondernemers over hoe zij het Ermelose  uitgaansleven ervaren, tegen welke problemen zij soms aanlopen en hoe zij omgaan met de veiligheid in hun bedrijf en de directe omgeving. Een interessante en leerzame avond!