Het CDA en PE halen hun gelijk met rotonde

geplaatst in: Algemeen | 0

Woensdag 31 oktober 2012Het Venrayse model is in ongenade gevallen alsmogelijke rotonde bij deMargrietschool (kruisingHamburgerweg/Oude Telgterweg). Het CDA-Ermelo en Progressief Ermelo (PE) zijn er blij om. CDA-fractievoorzitter Esther Heutink: “In de raadsvergadering van 31 mei waren de fracties het niet eens over het ontwerp van de rotonde. PE en CDA hadden eerst uitgebreid contact gehad met de Fietsersbond en andere deskundigen en kregen daardoor grote twijfels over de verkeersveiligheid op deze rotonde. Het is namelijk één waar vooral veel fietsers (scholieren) en vrachtwagens gebruik van maken. Deze risicovolle combinatie maakte dat beide fracties buitengewoon zorgvuldig wilden handelen.

De fracties van VVD, GB, SGP, CU en de verantwoordelijk wethouder wezen nadrukkelijk op de vertraging die de aanleg van de rotonde hierdoor zou oplopen en beoordeelden een second opinion compleet overbodig. Het voorstel van PE en CDA Ermelo om de second opinion toch te laten uitvoeren haalde door steun van Dorpspartij Ermelo met 10 tegen 9 net een meerderheid in de raad.

Nu de uitkomst van de second opinion er ligt, blijkt glashelder dat de zorgen van CDA en PE volkomen terecht waren. Het ontwerp dat er lag voldeed niet aan de veiligheidseisen die je aan een dergelijke rotonde moet stellen. De fracties van CDA-Ermelo en PE hadden dus groot gelijk. En hoewel het moeilijk is om soms tegen de stroom in te gaan, was het in dit geval de moeite waard. De veiligheid van onze, met name jonge inwoners, staat voorop.

Het college gaat nu aan de slag om met een aangepast voorstel voor deze rotonde te komen dat wel aan de veiligheidseisen voldoet.”