Kaders voor het nieuwe welstandsbeleid

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

Na vele commissievergaderingen en bijeenkomsten waarin gesproken is over de toekomst van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK), oftewel de Welstandscommissie, zijn er afgelopen donderdag in de raadsvergadering eindelijk spijkers met koppen geslagen. De Raad heeft unaniem besloten wat de uitgangspunten zijn die gebruikt zullen worden om het nieuwe welstandsbeleid te schrijven.

Dit is pas de eerste stap op weg naar het nieuwe welstandsbeleid, maar wij vinden het een goede eerste stap. De regels zullen voor iedereen duidelijker zijn: onder meer doordat er maar twee soorten welstandsniveau zullen zijn, doordat er veel met beeldkwaliteitsplannen gewerkt gaat worden en doordat voortaan de nadruk zal liggen op het vooraf toetsen van de plannen. De Commissie voor Omgevingskwaliteit zal de CRK vervangen.