Even voorstellen: onze kandidaten!

geplaatst in: Algemeen | 0

Jacco Duel, plaats 5
“Sinds 1999 woon ik met mijn gezin in Ermelo. Heimwee naar dit dorp bracht ons terug uit de Randstad na een verblijf daar van achttien maanden. Van 1988 tot 1998 hadden wij met veel plezier in Ermelo gewoond en de Randstad “was het niet”. Ik kom van oorsprong uit de Zilverstad maar ben opgegroeid in Twente. In mijn leven heb ik in vele dorpen en steden gewoond door heel het land, maar ik voel me thuis in Ermelo. 

Ik heb 32 jaar als militair gewerkt waarvan de laatste vijftien jaar als arbeids- en organisatiepsycholoog. Sinds 2013 werk ik voor een stichting die zich inzet voor het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van veteranen. Mijn bijdrage is het verzamelen en uitdragen van kennis over beide thema’s. 

Sociale betrokkenheid is mij met de paplepel ingegoten. Ik denk dat ik vooral door het werk van mijn vader als vakbondsman ben beïnvloed. Opkomen voor mensen die in verdrukking raken door “het systeem”. Er voor zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft. Een stem geven aan degenen die slecht gehoord worden in onze maatschappij. 

In 2000 ben ik actief betrokken geraakt bij Progressief Ermelo. Eerst in de steunfractie en later vier jaar als lid van de gemeenteraadscommissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening en Milieu. Van 2006 tot 2013 is mijn bijdrage in de politiek gering geweest vanwege studie en werk. Maar sinds begin 2013 ben ik weer actief.

Ik hoop na de verkiezingen van 2014 een actieve rol te kunnen spelen in de gemeenteraad. Ons verkiezingsprogramma staat bol van de onderwerpen die mij na aan het hart liggen. Onderwerpen die bijdragen aan een sociaal en groen Ermelo. Daar wil ik mij graag voor inzetten”.