Een dankwoord aan onze kiezers

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

De verkiezingen zijn achter de rug, de stemmen zijn geteld en de zetels zijn verdeeld. Het enige dat nog op zich laat wachten is het vormen van een college. Progressief Ermelo heeft bij deze verkiezing 2514 stemmen behaald, dit zijn er 289 meer dan in 2010, dus een mooi resultaat wat ons 4 zetels oplevert.

Alle vier de raadsleden zijn met voorkeurstemmen in de raad gekozen. René Arts (lijsttrekker) heeft 857 voorkeurstemmen gekregen, Anneke Knoppert 581,  Alex Kleijnen 176 en Bea van ’t Hul 231.
Ook  Laurens Klappe, onze wethouderskandidaat als nummer 6 op de lijst, heeft voldoende voorkeurstemmen gekregen voor een zetel in de raad. Hij heeft echter vanaf het begin laten weten dat hij voor het wethouderschap zou gaan en heeft daarom afstand gedaan van zijn plaats als vierde raadslid ten gunste van Alex Kleijnen die één voorkeurstem minder had gekregen dan Laurens.

Voor alle cijfers en percentages over de opkomst, de uitgebrachte stemmen en de verdelingen per partij, per persoon en/of per stembureau kunt u terecht op de website van de gemeente Ermelo www.ermelo.nl

Progressief Ermelo wil u, de kiezer, graag bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Onze raadsleden zullen zich voor 100% inzetten om u te vertegenwoordigen in de gemeenteraad om zo te werken aan een sociaal en groen Ermelo.