Bestemmingsplan Strand Horst

geplaatst in: Algemeen | 5

Door René Arts – Op donderdag 4 juli is het bestemmingsplan strand Horst vastgesteld. Voor het zover was is er heel wat tijd overeen gegaan, vandaar dat PE blij is dat het nu zo ver is.

In het coalitieakkoord staat dat Horst een recreatieve trekker moet worden. Met dit bestemmingsplan gaat dat zeker lukken. Maar PE ziet nog een aantal voordelen van het nieuwe plan. Te beginnen met de aanleg van het Groene Kruispunt met o.a. een vogeluitkijktoren en het rietmoeras. Hierdoor ontstaat een stukje natuur wat we binnen Ermelo nog niet kennen. En het zorgt voor een betere balans tussen recreatie en natuur binnen het gehele plan. Al vele jaren pleit PE voor het behoud van vrij toegankelijke en zichtbare stranden. Ook dit is nu geregeld.

Wat ook een mooie bijvangst kan zijn is dat het aantrekkelijker wordt om een busverbinding tussen Horst en het station te verzorgen, die dan tevens de zorginstellingen aan kan doen. De wethouder gaat hier bij de provincie aandacht voor vragen (de gemeente gaat zelf niet over busvervoer). We hebben wel wat twijfel gehad bij de toegestane sterkte van het geluid en het aantal toegestane activiteiten in de open lucht. Hier leven ook zorgen over bij burgers, o.a. vanuit Zeewolde. PE heeft daarom net als enkele andere partijen gevraagd om dit na ongeveer een jaar te evalueren, o.a. op basis van het aantal klachten over geluidoverlast. In het evenementenbeleid waar op dit moment aan wordt gewerkt hebben wij gevraagd om een meldpunt waar mensen tijdens de evenementen met hun klachten terecht kunnen, zodat we dit goed in de gaten kunnen houden.

5 reacties

 1. G. Heemskerk

  Over geluidoverlast is al veel bekend en deze kennis had hier best kunnen worden ingebracht en toegepast.

  Onlangs nog een goeie doku op tv over geluidoverlast! De overheid zou dus beter moeten weten.

  Achteraf evalueren klinkt goed, maar dan is feitelijk terugdraaien vrijwel onmogelijk.
  Regeren is vooruitzien, was dit principe maar goed toegepast …

 2. Rene

  Er is vooruit gekeken en er zijn normen gesteld, oa op basis van beschikbare informatie. Daarnaast is er besloten om te evalueren, dat lijkt me een goede zaak.

  • G. Heemskerk

   Wat een defensieve reactie! Ik deed maar een opbouwende suggestie maar kennelijk niet gewenst, jammer

 3. Rene

  Suggesties zijn altijd welkom, in dit geval als bevestiging van de al gevolgde werkwijze. Mijn reacitie is niet defensief bedoeld, jammer dat je dit er in leest.

  • G. Heemskerk

   wat mij betreft einde polemiek. PE blij met het bestemmingsplan, ik minder.