100 woorden over Bijl in de democratie

geplaatst in: Algemeen, column | 6

Door Evelien Kars – Botte bijl in de democratie. Deze woorden werden mij gisteren in de mond gelegd bij de behandeling van het agendapunt notitie RO-instrumenten, inclusief amendement. Omdat wij een andere mening hebben over hoe de rol van de raad is.

Gelukkig mag ik vanavond bij Veluwe FM nog een keer uitleggen waarom het amendement onnodig is en verkeerde verwachtingen schept. Jammer dat het gisteren niet is gelukt om de indieners te overtuigen. Maar over een jaar volgt de evaluatie: dan zullen we zeer kritisch kijken. En we zijn de eerste die toegeven als blijkt dat het amendement daadwerkelijk betere plannen oplevert.

6 reacties

 1. Han

  Ik heb gezegd: de bijl aan de wortel van de democratie. Dat is toch wel iets anders dan de botte bijl in de democratie.
  De basis van de democratie is immers het oren van het volk.

 2. Evelien

  Excuses Han voor het verkeerd citeren, het is maar goed dat ik geen journalist ben.. Maar leuk te merken dat je de stukjes van PE leest!

 3. Natalie

  Eh…. hoezo, …dat je geen journalist ben? je bedoelt daarmee toch niet dat journalisten altijd verkeerd citeren? Dat vind ik een vreemde opmerking, Evelien. Beschuldigend ook. En zoals gisteren tijdens de raadsvergadering bleek, hoeft een wethouder maar te zeggen dat hij ‘losjes is geciteerd’ en daarmee is de kous af. Nou, voor mij niet, want ‘losjes citeren’ is toch ook citeren?

 4. jobert

  In de geest van de nieuwe omgevingswet… Inmiddels laat deze nieuwe wet wat lang op zich wachten… ‘voorsorteren op’ lijkt een beter begrip… Wel de juiste afslag nemen.

 5. Natalie

  Hoi Evelien, eh…. wat bedoel je met de uitspraak … maar goed dat ik geen journalist ben? Iets te maken met gisteravond, raadsvergadering, Laurens, citeren, ontkennen, liegen? Of wil je er wat anders mee zeggen? Dan hoor/lees ik dat graag, want zoals het er nu staat klinkt het niet tof.

  • Evelien

   Dag Nathalie, ik bedoel dat journalistiek een vak is, inclusief citeren. Het heeft niets met gisteren te maken, het was eerder een compliment!