Progressief Ermelo blij met Lelystad Airport? Nee!

geplaatst in: Algemeen | 2

Door Lida Veenstra – Een in het oog springend artikel in de Stentor van 21 januari 2022 schetst een totaal verkeerd beeld van het Ermelose draagvlak rondom Lelystad Airport. Bij monde van burgemeester Van Schaijk van Harderwijk wordt onder andere Ermelo geschaard onder de sympathisanten van het vakantievliegveld. Het is absurd om te veronderstellen dat de Veluwse gemeenten die niet onder de vliegroutes liggen, voor zouden zijn. Van Schaik lijkt namens maar liefst vijf gemeenten te spreken. De fractie van Progressief Ermelo heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Als Progressief Ermelo het voor het zeggen had, kreeg vliegveld Lelystad nooit toestemming te mogen groeien. Naast de te verwachten geluidsoverlast schaadt de uitbreiding van vliegveld Lelystad klimaat en gezondheid en daarom moeten we dit niet willen faciliteren. Van de talloze vakantievluchten die Lelystad Airport gaat uitvoeren, hoeven we ook geen economische impuls voor de regio te verwachten. Helaas heeft de regio het niet voor het zeggen gehad, nu niet en ook niet in 2015 toen Schiphol toestemming kreeg om Lelystad uit te laten groeien tot groot vliegveld in Nederland.

2 reacties

  1. Jan Timpers

    Nee, dit vliegveld past absoluut niet in de milieuplannen van het kabinet, vooral omdat het om plezierreisjes gaat en niet om noodzakelijke reizen. Laat de mensen in Nederland op vakantie gaan, dat is veel beter voor de Nederlandse economie en voor het terugdringen van stikstof en CO2.

  2. Lida Veenstra

    Geachte heer Timpers,
    Dank u wel voor de reactie. Dat maakt zichtbaar dat er mensen zijn die ons standpunt onderschrijven.
    Vriendelijke groet, Lida Veenstra