Kandidaten: nr. 5, Bert Visser

geplaatst in: Algemeen | 2

Deze week laten wij u kennismaken met onze top 6. Met dit team gaan wij de komende raadsperiode ons uiterste best doen om Ermelo nóg mooier te maken.

Dat vinden wij belangrijk!

2 reacties

 1. Anton Deley

  Altijd heb ik bij de gemeenteraadsverkiezingen gestemd op een progressieve partij. Ik ben absoluut tegen de horizonvervuilende en gezondheidsbeperkende windmolens. In Ermelo en het buitengebied zijn er talloze mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen. Hiermee bedoel ik niet de verschrikkelijke zonneparken. Ik denk er nu over om niet te stemmen i.v.m. het standpunt van Progressief Ermelo hierin en de onmogelijkheid om voor een andere partij te stemmen.

  • Aad Bezemer

   Beste Anton Deley,
   Bedankt voor uw reactie en wij lichten ons standpunt hierover graag toe.
   De noodzaak om van het gebruik van fossiele energie naar duurzaam opgewekte energie over te gaan, wordt door Progressief Ermelo volmondig onderschreven. Aan de bekende (klimaat)argumenten daarvoor is er recent helaas nog een aan toegevoegd. Voor PE betekent dit dat iedereen daar verantwoordelijkheid voor moet nemen, ook onze gemeente Ermelo. Het plaatsen van windmolens is uiteraard geen doel op zich, maar windmolens zijn absoluut noodzakelijk om de vereiste energietransitie mogelijk te maken. Het is helaas een illusie om te denken dat deze transitie mogelijk zou zijn met alleen zonnepanelen op daken, zelfs al zou je elk dak in Nederland er mee vol leggen. Ook met zonneparken zou dit overigens niet gaan lukken.
   Wij vinden het jammer als dit voor reden voor u zou zijn om niet te stemmen, maar Progressief Ermelo loopt niet weg voor deze verantwoordelijkheid. We moeten het samen doen. Dát vinden wij belangrijk.