Kandidaten: Nr. 1, Evelien Kars

geplaatst in: Algemeen | 1

Deze week laten wij u kennismaken met onze top 6.Met dit team gaan wij de komende raadsperiode ons uiterste best doen om Ermelo nóg mooier te maken.

Dat vinden wij belangrijk!

 1. Ron Spreekmeester

  beste Evelien,
  Een dezer dagen geef ik graag mijn stem aan Progressief Ermelo. Maar vooraf toch nog een paar vragen:
  We worden in Ermelo (en niet alleen daar) – vooral nu het mooie weer er weer is – geterroriseerd door motorrijders (bv op de Harderwijkweg) die het leuk vinden om het geluid van hun motoren tot op terreurhoogte op te voeren. Het is kilometers in de omtrek te horen. Overigens is dat ook af en toe het geval met automobilisten die een zogenaamd sportief imago willen uitstralen via de ongedempte uitlaat van hun auto. Niemand die er iets tegen doet, terwijl dat wel kan. Het is verboden en geluidsoverlast is slecht voor de gezondheid; dat is wetenschappelijk aangetoond. Steeds meer gemeenten gaan over tot het plaatsen van geluidscamera’s. Het is hoog tijd dat Ermelo dat ook doet.
  Handhaving van de maximumsnelheid is ook zoiets waar in Ermelo niet veel aan gebeurt. Wij wonen aan de Jacob Catslaan (het stukje tussen Starinklaan en Harderwijkweg). Daar geldt max 30km, maar er is niemand die zich daar iets van aan trekt. Er zijn ook geen drempels die in elk geval een enigszins remmend effect hebben. Elders zag ik 30km-stickers die althans een begin van handhaving zouden kunnen zijn.
  Gaat PE daar iets aan doen? Laat je niet met een smoes van de gemeente het bos in sturen.
  Met vriendelijke groet,
  Ron