We kunnen het niet leuker maken, wel veel ingewikkelder

geplaatst in: Algemeen | 3

Door Evelien Kars – Vanavond mag ik namens Progressief Ermelo onze visie verwoorden over het al dan niet van de agenda halen van de verklaring van geen bedenkingen Tomassen Duck To BV.

Dit voorstel hebben we ontvangen van het college. Zij willen nieuwe onderzoeken uitvoeren. Dan de stukken aanpassen op basis van de nieuw uitgevoerde onderzoeken. Oftewel weer repareren van het raadsvoorstel. En de daarbij horende stukken. Dat is de enige mogelijkheid die zij zien om de eerder verkeerd ingestoken werkwijze aan te passen.

Gericht op de voorlopige stip: vergunning afgeven.

En daarmee voelt het zeer ongemakkelijk. Want om die vergunning af te geven, moet de raad eerst een stap zetten, namelijk het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen. In het raadsvoorstel wordt daar ook al op voorgesorteerd: het niet afgeven van de verklaring van geen bedenkingen leidt niet tot een duurzame oplossing.

En dan? Tja, dat is de grote vraag.

Hoe gaan we om met de reeds ingediende bezwaren? Hoe gaan we om met de kaders uit het bestemmingsplan? Hoe gaan we om met vergunningen die verstrekt zijn die niet verstrekt hadden kunnen worden?

Wat ons betreft: we nemen vanavond wél een besluit. Er zijn fouten gemaakt bij de beoordeling van de vergunningaanvraag. Die gaan we niet herstellen binnen de lopende procedure. De tijd van reparatie op reparatie is wat ons betreft voorbij.  Met het nemen van het besluit weet iedereen weer waar het over gaat bij een vervolgstap. Want de mogelijkheid dat we dit nu “even kunnen afronden” die is er niet. Wel over de wijze waarop we dit gaan afronden: transparant, met oog voor alle belangen.

3 reacties

 1. B.J de Vries

  Met interesse de boven staande inbreng van Progressief Ermelo voor heden avond tijdens de raadsvergadering gelezen

  Grote waardering verdient deze fractie van Progressief Ermelo .

  Hulde

  Be de Vries

 2. Robbin

  Deze fractie verdient niet echt een waardering omdat ze Thomassen Duck op allerlei fronten proberen klein te krijgen zoals de parkeerplaats bij lacy tiger, en terwijl ze bij de boterlap ook een berisping hebben gekregen, omdat ze daar ook te weinig parkeerplaatsen hebben, maar daar hebben ze het niet meer over. Volgens mij wil gewoon de overburen het op allerlei manieren proberen om Lacy Tiger daar weg te krijgen, en daarom allerlei bezwaren indienen, maar deze fractie gaat daar helemaal in mee. Waarom moet dit zo.

  • Evelien Kars

   Dag Robbin,

   Wat wij proberen is een eind te maken aan het langlopende proces voor het afgeven van een vergunning aan het bedrijf Tomassen. En dat kan wat ons betreft door de procedure opnieuw te starten.

   Niet door de fouten die gemaakt zijn in het lopende proces weer te repareren. Want ook dan moeten we opnieuw starten. Het kost zo onnodig veel tijd en geld.

   We weten nu welke uitgangspunten getoetst moeten worden. Dat kan dan in een nieuwe vergunningaanvraag worden opgenomen. Wel zo helder voor iedereen. En pas dan weten we of de vergunning kan worden verleend of niet.

   Mocht je er eens over door willen praten, afspreken kan altijd! Mijn email is e.kars@ermelo.nl.