Progressief Ermelo wil Ermelo’s lintje voor kinderen

geplaatst in: 2003 | 0

Progressief Ermelo wil dat de gemeente Ermelose kinderen of jongeren die iets bijzonders bijdragen aan de Ermelose dorpsgemeenschap jaarlijks een lintje gaat geven. Te beginnen in 2004. Geïnspireerd door de gemeente Sittard, die dit initiatief heeft gelanceerd, vindt Progressief Ermelo dat dit idee navolging in Ermelo verdient. Juist in een gemeente als Ermelo waarin zorgzaamheid hoog in het vaandel staat, past het om kinderen die op een bijzondere manier zich voor een ander inzetten, te belonen. Een jaarlijks terugkerende onderscheiding in de week van de lintjesregen voor grote mensen, vindt PE een goed idee. Uiteraard niet namens de koningin, maar wel een onderscheiding die de burgemeester uitreikt en kinderen aanspreekt. Hoe de onderscheiding er precies uit moet zien, is de eerste vraag die volgens PE aan de kinderen zelf voorgelegd moet worden.

Progressief Ermelo meent dat er zowel kinderen van de basisschool als jongeren van 13-18 jaar voor in aanmerking zouden moeten komen. Iedere Ermelose burger -jong of oud- zou een kind moeten kunnen voordragen.

Het heeft Progressief Ermelo behaagd om nog deze maand met een initiatiefvoorstel aan de gemeenteraad te komen. Jonge of oudere burgers die hier creatieve ideeën voor hebben, worden door Progressief Ermelo uitgenodigd om voor 11 mei contact met de partij op te nemen. Dat kan door te bellen met Laurens Klappe (06-12121510) of te mailen naar info@progressiefermelo.nl