PE buiten bestuur IGSD gehouden

geplaatst in: 2006 | 0

De coalitiepartijen in de Ermelose gemeenteraad hebben ervoor gekozen om de twee zetels voor raadsleden in het Algemeen Bestuur van de Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD) voor zichzelf te houden. Raadslid Hans Ligtermoet, kandiaat gesteld door PE, kreeg onvoldoende steun. Dit ondanks de oproep van fractievoorzitter Aline Verhoef-Franken tijdens de raadsvergadering van 27 april om voor zowel een raadlid uit de coalitie als oppositie kiezen. Daarmee zou volgens haar namelijk recht gedaan worden aan een raadsbrede vertegenwoordiging in de IGSD. PE wil, ook vanuit de oppositie, haar verantwoordelijkheid nemen voor een goed bestuur van de gemeente. Ze is verontwaardigd dat dit bij de IGSD door de coalitiepartijen onmogelijk is gemaakt.