Meer toezicht voor veilig uitgaan

geplaatst in: 2011 | 0

Tijdens de raadsvergadering van 1 juni heeft de fractie van Progressief Ermelo van harte ingestemd met het voorstel om extra toezicht tijdens het uitgaan te realiseren via een werkgelegeheidsproject. Het project is een goed voorbeeld van integraal denken, van het zien en koppelen van mogelijkheden. In dit geval het vergroten van de veiligheid en het op weg helpen van mensen met werk.

Progressief Ermelo vindt het belangrijk dat er voor onze jeugd (en anderen) gezellige en veilige plekken zijn om uit te gaan. De gemeente, politie en de horeca-ondernemers hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor die veiligheid. Daar werken we aan, onder andere via het horeca-convenant.

Het voorstel voor een Kwaliteitsmeter(kosten 40.000,- euro), dat tijdens dezelfde raadsvergadering werd behandeld, ging PE te ver. We zien niet de meerwaarde van dit project ten opzichte van de huidige mogelijkheden in de aanpak. We hebben de problemen in beeld, we hebben overleg met de betrokken partijen en we zetten nu met het werkgelegenheidsproject al extra in op de veiligheid tijdens het uitgaan. Een meerderheid van de raad dacht hier overigens anders over en het project wordt dus toch uitgevoerd.