Afscheidsspeech voor Jan Overbeek

geplaatst in: 2012, Algemeen | 0

In de raadsvergadering van 26 april is afscheid genomen van Jan Overbeek. Hieronder de toespraak die fractievoorzitter Rene Arts heeft gehouden.

“We nemen vandaag afscheid van een zeer actieve PE-er, die een al respectabele leeftijd –  75 jaar –  heeft bereikt. Natuurlijk hadden we niet verwacht dat je twee jaar na de verkiezingen afscheid zou nemen als raadslid. Soms gaan zaken anders dan verwacht.

Jan, bij een afscheidsmoment blik je even terug.

Je bent niet heel lang raadslid geweest (ruim twee jaar), maar je was wel een zeer actíef raadslid. Vele bijeenkomsten heb je bezocht namens PE, ook deed je altijd mee bij onze zogeheten buitenparlementaire activiteiten, bijvoorbeeld met Nederland Schoon en als we met vragenformulieren in het dorp stonden.
Je was ook altijd zeer actief in het aanspreken van mensen en had hier duidelijk plezier in.

Ook bezocht je veel mensen thuis om over allerlei (verkeer)problemen te praten en zocht zaken uit voor de burgers. Kortom, als raadslid was je erg klantgericht, maar daarbij verloor je de visie en uitgangspunten van PE niet uit het oog.

Voordat je raadslid werd was je ook al een aantal jaren actief voor PE binnen de steunfractie, maar ook als lid van de Rekenkamercommissie en van de auditcommissie. Je gaf aan daar ook plezier in te hebben (gehad) en dat is niet wat elk raadslid of elke fractievertegenwoordiger je na zal zeggen.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar dan voeg ik  niets meer toe. Na de vergadering zal er nog een informeel afscheidsmoment zijn en daarom moeten we het nu ook niet te laat maken.

Ik wens jou en je vrouw het allerbeste en bedank je namens de fractie voor wat je voor Progressief Ermelo, voor de fractie en voor de raad hebt gedaan.