Schoolzwemmen verdwijnt door achterdeur

geplaatst in: 2006 | 0

PE heeft het gevoel dat het schoolzwemmen stilletjes via de achterdeur verdwijnt, nu een meerderheid van de raad het laat gebeuren dat 10 van de 14 scholen het komende schooljaar niet meer deelnemen. Deze scholen hebben problemen met het zelf innen van de eigen bijdrage van ouders, wat voorheen via de gemeente gebeurde. Een motie van PE (WORD-bestand), waarin werd voorgesteld om de eigen bijdrage van de ouders af te schaffen, kreeg niet de steun van de raad….

Nadat in de raadsvergadering van 1 juni gebleken was dat het college niet van plan was actie te ondernemen voor het schoolzwemmen, diende raadslid Aline Verhoef-Franken in de raadsvergadering van 8 juni een eigen voorstel in. De raad had immers meerdere malen aangegeven (oktober 2003, juni 2004) voor behoud van schoolzwemmen te zijn? Het voorstel kreeg echter alleen de steun van de fracties van Gemeentebelang en van de Dorpspartij. De fractie van de ChristenUnie, die op wettelijke gronden een half jaar geleden nog zelf een voorstel indiende voor afschaffing van de eigen bijdrage, stemde tegen de motie van PE. Het zou nu niet het goede moment zijn.

Met nog slechts enkele weken tot de zomervakantie, en daarmee dus tot het nieuwe schooljaar, hoopte de fractie van PE nog een laatste boei uit te gooien om het schoolzwemmen voor alle Ermelose kinderen te redden. Helaas lijkt het er nu op dat de meerderheid van de scholen volgend jaar geen schoolzwemmen meer aanbiedt.