Ermelo hoeft geen extra gelden voor project De Verbinding uit te trekken

geplaatst in: 2008 | 0

Uit de Stentor van zaterdag 15 november 2008

ERMELO – De gemeente Ermelo heeft geen extra geld uitgetrokken voor de financiering van het project De Verbinding.

Dat heeft wethouder Vliek geantwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Raadsleden van VVD, Progressief Ermelo, Gemeentebelang en SGP hadden vragen gesteld naar aanleiding van een bericht in de Stentor van 1 november. Daarin werd gemeld dat de provincie Gelderland en de gemeente elk 500.000 euro voor De Verbinding hadden uitgetrokken.

Vliek bevestigt in een toelichting dat de provincie 500.000 euro voor De Verbinding heeft toegezegd. Ermelo draagt ook geld bij aan De Verbinding, maar dat was al gepland. Het betreft een investering die al bestond en het gaat niet om extra geld dat Ermelo nu voor De Verbinding op tafel legt, aldus wethouder Vliek.

Plan De Verbinding houdt een grootscheepse renovatie in van de entree naar het Ermelose centrum. Er is onder meer de bouw van winkels en woningen gepland, evenals de verhuizing van Albert Heijn naar de locatie van de voormalige Connexxion-garage.